Primarii judeţului Arad s-au întâlnit cu cei din conducerea Consiliului Judeţean Arad pentru a discuta despre strategiile de dezvoltare aferente culturii şi eficienţei energetice.

Urmare a întâlnirii amintite, instituţia judeţeană a remis un comunicat de presă în care preşedintele CJA, domnul Iustin Cionca, precizează următoarele:

„A fost o primă întâlnire cu consultanții și cu echipa de experți care elaborează strategia de dezvoltare durabilă, strategia energetică și strategia culturală a județului Arad. Este încă un proiect finanțat din fonduri europene, câștigat de Consiliul Judeţean Arad, pentru că ne dorim dezvoltare, continuitate și coerență în actul administrativ”.

Răzvan Cadar, despre instrumentele de lucru dorite

Vicepreședintele instituţiei, Răzvan Cadar a precizat că se doresc anumite instrumente de lucru care să fie atât sustenabile, cât şi eficiente. De asemenea, în imediata perioadă se vor pune la punct priorităţile la nivel de judeţ, precum şi stabilirea anumitor ridecţii de dezvoltare.

„În perioada următoare vom stabili priorități la nivelul județean și trasarea unor direcții de dezvoltare care să permită accesarea fondurilor cu finanțare nerambursabilă. Putem menționa aici fondurile europene sau guvernamentale.

Ne dorim instrumente de lucru sustenabile și utile atât administrației județene, cât și locale. Consiliul Județean trebuie să fie motorul dezvoltării județului, partenerul logistic și financiar al administrațiilor locale și un sprijin real pentru mediul economic”.

Ionel Bulbuc, ia cuvântul

Ionel Bulbuc, al doilea vicepreşedinte, a ţinut şi acesta să precizeze faptul că s-au demarat o serie de consultări cu primarii judeţului, în urma cărora a fost stabilit procedura viitoare de muncă.

„La nivelul administrației locale, accesarea de fonduri europene este condiționată de includerea proiectelor respective în strategia județeană de dezvoltare generală sau sectorială, de aceea documentele acestea sunt cu atât mai importante.

Ne-am consulat cu primarii din județul Arad și am stabilit modul în care se va lucra în continuare, în perioada ce urmează, pentru colectarea datelor și prelucrarea lor”.