La Cluj, este unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive.

Primele pregătiri au fost făcute. Delegația European Athetics au vizitat stadionul Cluj Arena, pentru a se agura că locația întrunește toate condițiile tehnice.

„O delegaţie a European Athletics a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condiţiilor oferite pentru găzduirea, în premieră pentru România, a Campionatului European de Atletism. Acesta se va defășura pe echipe, cu probe pe un stadion. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 20 iunie. Experţii tehnici prezenţi la Cluj au prezentat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii stadionului cerinţele tehnice în vederea bunei organizări a competiţiei sportive, avansând, totodată, şi propunerile de implementare a acestora. În urma discuţiilor purtate, gazda competiţiei, Cluj Arena, a reconfirmat faptul că va implementa toate cerinţele referitoare la transmisia televizată, amplasarea echipamentelor tehnice de cronometraj şi măsurare, a sistemelor video şi de comunicaţii, etc”, transmite Consiliul Județean Cluj.

Cluj. Campionatul European de Atletism, luat cu asalt

În cadrul Campionatului European de Atletism vor evolua 13 echipe din Liga 1.

Concret, vor fi din țările Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia şi România.

„Experţii care au vizitat stadionul au fost extrem de încântaţi de condiţiile pe care le oferim atleţilor şi staff-urilor tehnice. Ne bucurăm să putem găzdui pe stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii un nou eveniment sportiv de înaltă ţinută”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe , citat de Agerpres.

La acest moment, competițiile sportive se derulează în funcție de rata de infectare cu Covid.

Evident, acolo unde zonele sunt carantinate, acestea nu se desfășoară. În județele cu rată de infectare mai mică, competițiile sportive se desfășoară cu un număr limitat de spectatori.

Județul Cluj este unul dintre cele în care numărul cazurilor de Covid s-a înmulțit. În repetate rânduri, Emil Boc, primarul Clujului a făcut apel la cetățeni să restricțiile.