Asociația Pro Infrastructură apreciază că stadiul lucrărilor la Secțiunea 1, Sibiu – Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești ar putea ajunge la 65%- 70 %.Unii membri ai Asociației Pro Infrastructura sunt de părere că secțiunea ar putea fi finalizată până la finalul anului 2022.

Conform reprezentanților de la Pro Infrastructura, construcțiile la autostradă se derulează într-un rimt alert.

„Constructorul austriac Porr avansează intr-un ritm sustinut. Stadiul lucrarilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta sa ajungă la 65% – 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023 dar unii membri API pariază pe a doua jumatate a anului 2022.

În orice caz le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor, și urmărim cu atentie și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, apreciază Asociația Pro Infrastructura.

Construcții finalizate în proporție de 65-70%

API mai informează faptul că întreg tronsonul este mobilizate de către constructor. De asemenea, o atenție deosebită este acordată ridicării picioarelor celui mai spectaculos viaduc de pe traseu- viaductul Tălmăcel.

Viaductul va ajunge la 30 de metri deasupra solului și va avea o lungime totală de 650 de metri. Constructorul austriac Porr folosește un cofraj cățărător pentru a putea ridica pilele pentru construirea viaductului.

Valoarea totală a proiectului se ridică la fabuloasa sumă de 127 de milioane de euro. Lucrările au început în luna aprilie a anului trecut, după ce a trecut perioada de proiectare. Conform celor de API, termenul de construcție este de trei ani, iar contractul s-a semnat în 2019.

Autostrada A1 este o autostradă din România, parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflată în construcție.

La finalul lucrărilor autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac. Totodată, A1 face legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin. În prezent se execută lucrări pe segmentul Sibiu – Boița.