Prima staţie inteligentă de autobuz din municipiul Sibiu a fost dată în funcţiune în zona centrală, lângă Piaţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, unde călătorii pot afla informaţii în format digital, informează un comunicat de presă al Primăriei.

„Din acest sfârşit de săptămână a fost pusă în funcţiune staţia smart de autobuz de pe bulevardul Coposu, de lângă Piaţa Teatrului, fiind prima de acest fel din Sibiu. Structura din sticlă şi metal de 10 metri lungime are iluminat propriu şi este conectată la internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital. Pe ecranul tactil încorporat în staţie, călătorii vor găsi informaţii despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în staţie a autobuzelor, obiective de interes turistic etc”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei.

Ce funcții are această staţie inteligentă

Călătorii pot afla încă din staţie nu doar orarul autobuzelor, ci şi informaţii de larg interes public, emise de Primăria Sibiu. Vor fi afișate timpii de așteptare pentru autobuzele care sosesc în stație. De ajutor va programul de căutare al traseelor pentru ajungerea într-un anumit loc al orașului. În același timp pot fi căutate informaţii despre obiectivele turistice din apropiere. Pe ecran sunt figurate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum și instituțiile publice. Această secțiune va fi îmbogățită și actualizată în următoarea perioadă.

„Pentru că ne dorim ca sibienii să folosească această staţie cât mai mult timp în bune condiţii, staţia este protejată cu un sistem de camere video care supraveghează zona, scopul acestora fiind acela de a descuraja eventualele acte de distrugere”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Înaintea începerii lucrărilor în municipiu Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a declarat:

„Este prima stradă din Sibiu care va urma un nou concept, acela al mobilității urbane smart. Lățimea generoasă a străzii ne permite să o amenajăm astfel încât sibienii să fie încurajați să utilizeze bicicleta, transportul public sau deplasarea pietonală, în locul mașinii personale. În același concept, va urma crearea unor culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, precum și culoarele de mobilitate de pe bulevardul Mihai Viteazu și strada Rahovei.”