Șasesprezece stații electrice la Oradea. Investiția este în valoare de 2,8 milioane de lei

 

Primăria Oradea a mai făcut un pas către modernizarea dorită în urbea de pe Crișul Repede. Săptămâna trecută a fost semnat un contract care prevede instalarea în diferite locații din oraș a șasesprezece stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice.

Investiția, în valoare de 2,8 milioane lei, fără TVA, va fi suportată în proporție de 87% din Fondul pentru Mediu. Potrivit comunicatului municipalității, lucrările vor fi executate de firma Electrogroup care urmează să depună garanția de bună execuție pentru a primi ordinul de începere a lucrărilor.

Cele 16 staţii de încărcare vor fi amplasate în locații importante din oraș. Cel mai probabil locațiile finale vor fi la: Aquapark-ul Nymphaea (două staţii), Palatul de Justiţie din Parcul Traian, Serviciul de Paşapoarte din strada Republicii, Gara centrală, Primărie, Oradea Plaza, Universitatea din Oradea, Parcul Salca, Arena Antonio Alexe, Parcul Eurobusiness II şi viitoarea sală polivalentă.

Pe listă se mai adaugă amplasamente pe străzile Alexandru Xenopol, Nufărului, Tudor Vladimirescu şi Bulevardul Dacia.

Proiectul municipalității europene privind amplasarea în Oradea a celor 16 stații de încărcare rapidă, depus la începutul anului trecut, a fost aprobat de Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu în octombrie 2019.

Oradea – se dorește Smart City

 

Semnarea contractului pentru amplasarea stațiilor electrice de încărcare rapidă se adaugă intențiilor și eforturilor Primăriei Oradea de a digitaliza și accesa mijloace de obținere a energiei verzi și nepoluante la nivelul urbei.

Actualul primar, Florin Birta a avut în ultimul timp întâlniri deosebit de interesante în acest sens. În urmă cu o săptămână a primit-o pe ambasadoarea Estoniei în România. Exceența Sa, Ingrid Kressel Vinciguerra, s-a aflat în oraş în vederea participării la conferinţa găzduită de Consiliul Judeţean, cu tema „Smart City.

„Având în vedere că Estonia este o ţară foarte avansată din punct de vedere al digitalizării, Primăria Oradea va ţine legătura pe acest subiect cu reprezentanţii ei, pentru că, aşa cum se ştie, administraţia locală are în vedere implementarea unor proiecte de digitalizare ale serviciilor oferite de primărie cetăţenilor”, se arată în comunicatul Primăriei Oradea.