Resortul de la Buscat, Cluj

Administratorii de la Buscat transmit că încă de la primele ore ale dimineții, amatorii sporturilor de iarnă au luat cu asalt pârtiile, resortul ajungând la capacitate maximă.

Traficul e blocat spre Băișoara, iar așteptarea pentru un loc de parcare  poate depăși 40 de minute. „Resortul a ajuns la capacitate maximă, vă așteptăm și în alte zile! Vă mulțumim pentru înțelegere, pentru achiziția schipass-urilor vă recomandăm metoda online”, au mai transmis reprezentanții de la Buscat.

Pârtia de la Mărișel , conform unor informații de pe rețelele de socializare, este mai puțin aglomerată, iar administratorii pârtiei au pornit tunurile de zăpadă deoarece nu este multă zăpadă. În perioada de sărbători, clujenii au decis  to pârtiile din Cluj pentru a schia, resorturile ajungând la capacitate maximă.

Stațiunea de la Păltiniș e plină de turiști

Vremea bună și ninsorile ce au căzut în ultimele zile a blocat stațiunea de la Păltiniș, ce s-a umplut cu turiști. Mai bine de cinci echipaje de poliție sunt la fața locului pentru a asigura respectarea regulilor de distanțare și bunul mers al traficului.

„Stațiunea este aglomerată și nu mai sunt locuri de parcare. Pe de altă parte, în aceste momente se circulă în condiții de iarnă și este nevoie și de intervenția celor de la drumuri pentru a curăța carosabilul. Toate acestea duc la formarea de cozi și aglomerări. Sunt cinci echipaje în zona care supraveghează traficul, dirijează acolo unde este nevoie și încercă să decongestioneze zonele aglomerate”,  a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Luciana Lazăr.

Asemenea resortului din Cluj, turiștii stau înghesuiți să-și aștepte rândul la telescaun, iar locurile de parcare sunt ocupate în procent de 100%.  În acest context, Poliția Română recomandă șoferilor să respecte toate regulile polițiștilor rutieri și să parcheze în mod regulamentar.

 „În condiţii de precipitaţii specifice sezonului de iarna țineți cont că ținuta de drum a vehiculelor poate fi afectată, iar distanța de frânare crește.Dacă aveți călătorii de făcut în acest weekend, conduceți cu atenție și echipați autoturismul corespunzător.”,se mai arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe români să se orienteze către pârtiile de schi din țară. Multe pârtii de schii din Europa fiind încă închise în contextul pandemiei de COVID-19.