Astfel, pentru ajutorarea ursuleților, Mandachi a realizat un film prin intermediul căruia îi îndeamnă pe toți cei care doresc și au posibilitatea de a se implica, să doneze orice sumă de bani care va fi utilizată pentru îngrijirea murmureilor din sanctuarul anterior amintit.

Acest apel vine ca urmare a faptului că toate cheltuielile de îngrijire sunt suportate exclusiv de către veniturile asociației și prin generozitatea oamenilor de a dona.

De asemenea, pe lângă filmul realizat, afaceristul a postat și următorul mesaj de îndemn, pe rețeaua de socializare Facebook.

„Fraților,

Nu sunt eu în măsură să fac acest video întrucât până acum un an, eram un susținător înrăit al tradițiilor cu urși și cu mascați. Ba mai mult, întrucât eram captivat încă din copilărie de spectacolul tradiției cu urși, am cumpărat și eu un ”costum” cu care m-am fălit la prieteni. Eram un îndârjit promotor al tradițiilor, ca un vrednic bucovinean, pentru că așa mi s-a spus că e datina!

Iar eu, evident, ca o oaie căpiată, am urmat turma! Fără să mă întreb DE CE? Fără să mă întreb dacă are vreo logică, dacă are vreun sens, dacă merită tot hazul acestui barbarism.

Acum mi-e rușine pentru gestul meu, mai ales după ce am fost la SANCTUARUL DE LA ZĂRNEȘTI. Dar nu mai pot da timpul înapoi. Numai prostu’ nu-și schimbă niciodată părerea iar eu mi-am schimbat-o. Mă doare sufletul (știu, pare clișeu) și sper ca prin filmul pe care l-am regizat la Zărnești să mă ierte toate animalele cărora le-am făcut vreodată rău, cu sau fără voia mea.

Pentru donații și ajutoare aduse sanctuarului, aveți conturile la finalul filmului.

În ceea ce privește ursul meu (costumul) am decis să-l scot la licitație, în comment pe facebook. Suma strânsă pe el va fi donată Asociației AMP Libearty – Bear Sanctuary. Vom expune blana ursului la Primul metru de autostradă, la Suceava, ca să fie un semnal de alarmă.

Numele celui care sprijină sanctuarul va fi inscripționat la Primul metru de autostradă și îi mulțumesc cu anticipație.

Licitația se încheie pe 31 dec 2020 ora 23.59.”, a scris Ştefan Mandachi pe pagina personală de Facebook.

Sursa video: YouTube / Ștefan Mandachi