Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informații despre vaccinare și pandemie.

„În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, scrie Ștefan Voinea.

Controlul avizelor sau al lui Ștefan Voinea?

Într-un interviu pentru Libertatea, Voinea susținea, că „nimeni de la SRI, STS sau alte servicii secrete nu s-a declarat lezat. Aceste instituții nu au avut nicio problemă, dar alții s-au plâns premierului”. Consilierul Voinea este cel care s-a ocupat de transparentizarea datelor despre testele COVID și despre vaccinare.

Premierul a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care țin de mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătății.

 

.