Stelian Dolha anunţă faptul că în judeţul Bistriţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă se vor inaugura două noi fluxuri, în timp ce la Spitalul Năsăud numai unul singur. Astfel, bistriţenii vor putea să beneficieze în continuare de vaccinare prin administrarea serului celor de la Pfizer.

”Din data de 23 martie, potrivit mesajului pe care îl avem de la Centrul Național de Vaccinare, vom mai deschide încă trei centre cu Pfizer. Acest lucru înseamnă că se va deschide platforma de programare în acest sfârșit de săptămână.

Două vor fi la Bistrița, la Spitalul Județean de Urgență, reactivăm centrul care a administrat serul personalului medical.

Al treilea flux se deschide la Năsăud, acolo unde mai avem încă unul cu Moderna. Acum vom mai deschide încă unul cu Pfizer. Cele trei centre vor fi deschise pentru toată lumea, etapa a treia. Aceasta în principiu.

Dacă se schimbă ceva, vom anunța. E posibil să ni se spună că vom continua etapa a doua”, a spus prefectul într-o emisiune la Bistrița Express.

Prioritate continuă pentru vârstnici

Acesta a precizat că persoanele în vârstă împreună cu cele cu boli cronice vor avea prioritate în continuare. ”Chiar și în centrele noi, ei vor avea oricum prioritate”

Conform celor spuse de către Stelian Dolha, în afara centrelor cunoscute pentru care s-au putut face programări, mai există un centru de vaccinare la Armată și altul la Poliție.

”Atunci, pe moment (când au apărut în spațiul public informații despre reacțiile adverse produse de acest vaccin -n.r.), au fost câteva refuzuri, o zi-două, dar acest lucru nu înseamnă că oamenii nu s-au vaccinat. Nu s-au făcut 60 de vaccinări pe zi, dar pe urmă lucrurile au reintrat în normal”.

Potrivit prefectului, la sfârşitul acestei săptămâni se va efectua rapelul la persoanele nedeplasabile din Bistriţa care au fost imunizate acum 14 zile.

Stelian Dolha: „Echipa mobilă  a primit foarte multe refuzuri”

”Cu echipa mobilă am vaccinat persoanele din zona Bistrița, apoi comunele Braniștea, Galații Bistriței și Prundu Bârgăului. Pe Bârgău, am întâlnim ceva neplăcut. Echipa mobilă care s-a deplasat acolo a primit foarte multe refuzuri în condițiile în care li s-au transmis acestor echipe niște liste cu nume și adrese.

Au fost și câteva refuzuri de vaccinare, dar, în mare parte s-a întâmplat acest lucru din cauza listelor neactualizate. Aceasta din cauza UAT și a medicului de familie care nu au colaborat între ele”, a spus prefectul Stelian Dolha.

Acesta a mai zis că echipa mobilă lucrează nu doar în timpul săptămânii, ci şi la sfârşit de săptămână.

”Eu mi-aș dori să mai avem o echipă, două, pentru că, cu una singură, o să avem nevoie de o lună de zile ca să terminăm tot județul, ceea ce e prea mult.

De săptămâna viitoare o să le cer să anunțe public unde se va deplasa echipa mobilă. Listele cu persoanele nedeplasabile sunt date de UAT și se mai ține cont și de disponibilitatea medicului de familie pentru că este nevoie de implicarea lui”.