Conform prefectului Stelian Dolha, în județul Bistrița incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 1/1000 de locuitori.

”Cel mai probabil elevii vor merge TOȚI la clase DOAR de săptămâna viitoare” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Scenariile aferente desfășurării cursurilor au fost modificate odată cu reînceperea orelor după vacanța de primăvare prelungită.

Concret, acolo unde incidența este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, școala se va desfășura conform scenariului 1, iar în cazul în care incidența depășește 1/1000 de locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, cursurile vor fi reluate potrivit celui de-al doilea scenariu:

Participarea zilnică la clasă a:

  • antepreșcolarilor
  • preșcolarilor
  • elevilor din învățământul primar.
  • elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a.
  • celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal
  • elevilor din învățământul special, indiferent de clasă
    participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Stelian Dolha: La școală de săptămâna viitoare

În cursul zilei de ieri, incidența în Bistrița era de 1/1000 de locuitori, iar astăzi este de 0,91/1000 de locuitori, motiv pentru care toți preșcolarii, precum și elevii ar trebui în mod normal să se întoarcă în prezență fizicăla ore.

Potrivit celor spuse de către prefect, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla abia săptămâna viitoare.

”Există un ordin de minister care spune că noi trebuie să luăm aceste hotărâri în urma consiliilor de administrație. Adică la finalul unei săptămâni decidem cum încep cursurile săptămâna următoare.

Deci cel mai probabil doar VINERI vom emite o hotărâre prin care de lunea viitoare elevii din Bistrița vor reveni toți la clase. Voi avea oricum o discuție și cu directorul ISJ, MIhai Mureșan, și dacă școlile reușesc să-și facă toate avizele, putem da hotărârea și mai repede.

Dar conform ordinului de minister, la final de săptămână se dau aceste hotărâri, pentru săptămâna care urmează, ca să nu încurcăm școlile în mijloc de săptămână. Deci cel mai probabil va fi doar de săptămâna viitoare” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.