Prefectul Stelian Dolha a anunțat faptul că după sărbătoarea Învierii Domnului preoții vor organiza o serie de întâlniri cu enoriașii la care vor participa autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei care le vor vorbi oamenilor despre importanța vaccinării împotriva noului virus chinezesc.

”M-am întâlnit cu preoții. Vor organiza, prin unitățile lor de cult, întâlniri în care vom vorbi despre vaccinare. După sărbători vom face aceste întâlniri. Nu în Săptămâna Luminată, după aceea. Eu i-am rugat pe preoți să înceapă slujba cu mesajul despre purtarea măștii și să dea dovadă ei de exemplu de bună practică”, a spus Dolha la Bistrița Express.

Stelian Dolha anunță formarea echipelor mixte

Prefectul a dorit să mai sublinieze și faptul că deja s-au format anumite echipe mixte alcătuite din reprezentanți de la nivelul Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Institutului pentru Situații de urgență, Jandarmerie și Poliție.

”Dacă în biserică îi adună pe oameni, în biserică mă duc și vorbesc, indiferent unde îi adună pe oameni, acolo mă duc să le vorbim desapre vaccinare. Ideea e foarte bună și vine dee la părintele speolog Crin Triandafil Theodorescu (Parohia Lușca – Năsăud).

L-am felicitat pentru asta. Le-am spus preoților că mă bazez pe ei fiindcă au rămas marii formatori de opinie și va trebui să își folosească puterea aceasta și va trebui să-și folosească puterea asta nu numai în zona rurală, ci și în cea urbană. Aici pot face slujbele afară fiindcă vine perioada aceasta în care sperăm că vremea se mai încălzește. La orașe sunt altare de vară”.

Întrebat dacă preoții s-au prezentat pentru imunizare împotriva coronavirusului, Stelian Dolha a precizat faptul că:

”O parte s-au vaccinat, dar sunt și mesaje negative care vin de la ei, cum ar fi cele de la PS Teodosie. Acolo avem o problemă. Într-o țară civilizată nu ai voie să te comporți așa, dar nu decid eu asta”.