Etapa a doua de distribuire a pachetelor cu alimente UE, achiziționate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, a luat sfârșit după numai două zile în care stocul a ajuns la 800 de persoane.

Stocul de alimente UE, epuizat în 48 de ore

Produsele alimentare care provin din stocurile de intervenție comunitară au fost distribuite beneficiarilor finali de către Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASTM).
Astfel, 800 de persoane s-au deplasat pe strada Lorena nr.35 pentru a-și primi pachetele, motiv pentru care stocul s-a terminat în numai două zile.

 „S-a încheiat etapa a 2-a de distribuire a pachetelor cu produse alimentare în cadrul POAD 2019-2021, program derulat în baza H.G. nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Stocul a fost în totalitate epuizat în doar 2 zile. Peste 800 de persoane stabilite de lege au venit să ridice produsele alimentare cuvenite pe strada Lorena nr. 35”, spun reprezentanții primăriei.

Dezamăgiți și fără mâncare, oamenii s-au întors acasă

În cursul acestei dimineți, oamenii stăteau încă la coadă, însă mulți dintre aceștia s-au întors acasă dezamăgiți, fără să-și primească pachetele cu alimente. Cei care au reușit totuși să prindă ceva, nu au mai primit însă făină, zahăr și ulei.Pentru aceste persoane ele erau extraordinar de importante întrucât fiecare conținea 5 kg de făină albă de râu, 4 kg de mălai, două pungi de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, cinci conserve de carne de vită, trei conserve de carne de porc, cinci conserve de pateu de ficat de porc, două conserve de compot de fructe, un gem de fructe și un gem de fructe dietetic.

Beneficiarii acestor produse au fost persoanele sau familiile care se află temporar în situații critice de viață, precum și victime ale calamităților, persoane dependente (grad grav si accentuat), definite conform ordonanței de urgență actuale și în alte situații similare stabilite prin efectuarea de anchete sociale și care se regăsesc în situații deosebite de vulnerabilitate.

De asemenea, pachetele de față au fost împărțite și persoanelor care locuiesc în așezările informale.