Potrivit unui anunţ făcut de către ministrul Educaţiei, domnul Sorin Cîmpeanu, structura anului şcolar 2021-2022 urmează să fie schimbată, vacanţa de Crăciun fiind comasată cu cea semestrială.

Cel mai probabil, prima zi de şcoală a viitorului an şcolar va fi a doua zi de luni din cursul lunii septembrie, iar semestrul al doilea va începe după vacanţa de Crăciun. De asemenea, conform celor spuse de către ministrul Cîmpeanu, vacanţa dintre semestre va fi comasată cu vacanţa de Crăciun.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu: ” Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun”

Ministrul Educaţiei ia în considerare o structură diferită pentru noul an şcolar, care să prezinte un grad de eficienţă sporit, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a ţinut să sublinieze faptul că mult aşteptata vacanţă dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun şi Anul Nou.