Un studiu realizat de platforma de recrutare Best Jobs arată un lucru clar: mai mult de jumătate dintre participanții la un sondaj spun că lucrează mai bine singuri decât în echipă. Cu alte cuvinte, s-au obișnuit cu distanțarea socială.  Până la  intervenția colegilor sau a superiorilor s-au obișnuit să facă față tuturor cerințelor în mod individual.

Studiul a fost comandat de compania Grow. Ce spune despre angajații români

În urma datelor analizate de sondaj s-a concluzionat că angajații români preferă să lucreze de acasă și sunt mai entuziasmați decât pe vremea când mergeau la birou.

Angajaţii români dau dovadă de motivaţie şi se declară entuziasmaţi să înveţe lucruri noi (69%). Când vine vorba de preluarea iniţiativei, 61% spun că preferă să fie ei cei care motivează oamenii şi organizează activitatea. Ei nu preferă să fie simpli participanţi. Pandemia i-a impulsionat pe cei mai mulţi dintre ei să îşi accelereze capacitatea de adaptare şi perseverenţă: 77% spun că atunci când încearcă ceva nou, insistă până reuşesc, chiar dacă presupune un efort mai mare.

În ceea ce privește situațiile noi, 63% consideră că se pot adapta oricărei noi situaţii neprevăzute, au transmis oficialii companiei Grow, relatează Agerpres.

Pe plan personal: cifre dezastruoase

Studiul a măsurat și gradul de satisfacție personală, nu doar pe cel de la locul de muncă. Aici, cifrele sunt dezastruoase. Sondajul a arătat că doar 25% din participanți declarat că se simt fericiţi şi satisfăcuţi cu viaţa lor din acest moment. 55% consideră că au un scop clar pentru viitorul lor.Mai mult de jumătate, mai exact 54% au sentimentul că fac lucruri importante cu viaţa lor, lucruri care contează. Ei se referă la faptul că au petrecut mai mult timp acasă și au găsit timp să se gândească la proiectele importante din viața lor.

În ceea ce privește beneficiile lucrului de acasă, angajații au spus că s-a eliminat stresul din trafic.