Au dezvoltat un tratament din iaurt pentru holeră, boli infecțioase și inflamatorii, cum sunt unele afecțiuni ale colonului.

Cei care au reușit această performanță dintr-un aliment banal sunt oameni de știință de la  Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, informează agenţia Xinhua.

Întregul studiu ştiinţific a fost publicat în jurnalul Microbiome. Este descrisă fiecare etapă.

Iaurtul, cel mai bun tratament pentru holeră

Concret, oamenii de știință au izolat molecule secretate de drojdie în chefir.  Aceasta este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor şi bacteriilor în lapte.

Ei au remarcat că aceste molecule au calitatea de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibrio cholerae,cea care provoacă holera.

Astfel, se produce efectul antibacterian prin finalizarea proceselor de comunicare între celulele bacteriene şi de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulenţa Vibrio cholerae şi în progresia bolii, precizează sura citată.

Alături de SIDA și TBC, holera este boala care a ucis sute de milioane de oameni.

Este boală infecțioasă, care atacă intestinul subţire al omului. A apărut în secolul al VI-lea, î.Hr. în India, La începutul veacului al XIX-lea,primele epidemii de holeră au izbucnit în Anglia, Austria, Rusia și Germania. Ultima epidemie de holeră a avut loc în Peru, în anul 1991. S-a încheiat cu decesul a peste 300.000 de persoane din America de Sud.

Tratamentul cu iaurt, eficace și în boala Crohn

 Studiul din Israel a arătat că moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ în timpul „furtunii de citokine”.  Concret,  este un răspuns maximum  al sistemului imunitar şi totodată principala cauză de deces a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19,  relatează agenția Xinhua. Tratementul cu iaurt s-a dovedit a fi eficient   şi în cazul afecţiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn. Cancerul de colon, una dintre cele mai frecente diagnostice din ultimii ani ar putea fi prevenit prin consumul repetat de biotice.

sursă foto: doctorulzilei.ro