În perioada februarie – martie s-a realizat o evaluare a epuizării fizice şi a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara. Studiul a demonstrat că 56,37% din personalul spitalului au un nivel mediu sau ridicat de burnout (epuizare fizică şi stres). Anunţul a fost făcut, luni, de managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.

În ceea ce priveşte extenuarea emoţională, aceasta se regăseşte în cazul a 55,88% dintre participanţii la studiu, 67,16% dintre angajaţii spitalului au declarat că au un grad ridicat de stres, iar 64,22% resimt îngrijorare, faptul că niciodată nu au timp pentru ei, oboseală şi lipsa odihnei. Este îngrijorător faptul că, în urma cercetării, s-a constatat creşterea anxietăţii personalului unităţii medicale, care a ajuns la 34,80%.

„Studiul a arătat ceea ce, din păcate, am bănuit în momentul în care, împreună cu colegii mei, am decis să realizăm acest proiect, unic de altfel în România. Un grad ridicat de epuizare profesională, dar şi personală. Ceea ce lasă urme adânci. Noi nu am putut să ne luăm prea multe zile libere în ultimul an, pentru că era nevoie de fiecare dintre noi. Cum să fi plecat când secţiile erau pline, când oamenii erau în suferinţă? Ne-a marcat fiecare etapă a acestei pandemii. Nu mai vorbim de gradul ridicat de afectare a calităţii vieţii care, însă, nu este doar în spital, ci fiecare dintre noi îl simte.

Studiul va fi transmis Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că poate fi aplicat la orice altă unitate sanitară aflată în lupta anti-COVID. De altfel, mai mulţi colegi din ţară ne-au cerut ajutorul şi le vom pune la dispoziţie studiul, dar şi chestionarele, pentru a putea să realizeze şi ei o analiză a stării de epuizare”, a explicat Cristian Oancea, pe pagina de Facebook a spitalului.

Studiul a fost conceput în trei etape

Studiul a fost conceput în trei etape. Etapele unu și doi sunt de evaluare prin chestionare și întâlniri personale cu psihologul, iar în etapa a treia determinarea soluțiilor.

„Ne-au ajutat şi le mulţumesc rezidenţilor şi studenţilor care au venit alături de noi în ultimele luni. Au lucrat atât în secţia ATI, cât şi în zona de triaj. Avem şi colegi transferaţi de la alte unităţi sanitare care au vrut să ne ajute. Cu toate acestea, există un deficit de personal pe care vom încerca în perioada următoare să îl acoperim”, a completat pneumologul Cristian Oancea.

Studiul a fost realizat în perioada februarie – martie pe un eşantion de aproximativ 250 de angajaţi ai spitalului. Este un procent semnificativ, din numărul celor care lucrează în spitalul din linia întâi a luptei cu COVID.