Astfel, cercetătorii de la Laboratorul Regeneraon cred că virusul COVID -19 ar putea fi combătut de medicamentele  de casirivimab şi imdevimab. Acestea reduc  riscul de formă severă a virusului cu până la 70%.

Studiul a fot făcut pe pacineți cu vârsta cuprinsă între 18 și 96 de ani.

Cercetătorii spun că administrarea acestui cocktail de medicamente reduc simptomele cauzate de COVID de la 14 zile la 10 zile.

 Virusul COVID-19 ar putea fi învins de două medicamente

Acestea ar trebui administrate împreună, sub supraveghere medicală. De fapt, injecția subcutanată ar putea avea efect preventiv, reducând riscul de infecție cu până la 81% în cazul în care aveau test negativ.

Oamenii de știinșă spun că, în mod intenționat au fost aleși pacienți din categoria de risc, obezi, cardiaci sau hipertensivi.

Desfăşurate împreună cu Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi. Mai exact,  care nu prezentau anticorpi sau simptome . Ei  locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade anterioare  de patru zile. Studiile au fost făcute pe 1.505 persoane.

„Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului”, a transmis Levi Garraway, directorul medical al Roche.

Un alt studiu de fază II însoțitor (REGN-COV 20145) la pacienți cu risc scăzut simptomatic sau asimptomatic nespitalizat cu COVID-19 a arătat reduceri semnificative și comparabile ale încărcăturii virale în doze cuprinse între 300 și 2.400 mg, au transmis cercetatărorii.

Ei susțin că este nevoie în continuare de un tratament adecvat, chiar dacă vaccinurile autorizate sunt folosite la imunizarea populației.

Până la acest moment, cel mai controversat vaccin împotriva COVID-19 este ce produs de AstraZeneca. Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu aceste doze, după ce au apărut informații că ar produce tromboze.