Imaginile surprinse la trecerea dintre ani în Time Square au prezentat-o pentru prima dată aproape lipsită de oameni, de parcă s-ar fi organizat turnarea unui film al solitudinii sau un documentar al tăcerii. The New York Times a menționat într-un articol:”For the first time in decades, Times Square will be closed to the public on New Year’s Eve”. Din cauza impunerilor pandemiei în celebra piață a fost permis accesul a doar circa o sută de persoane, în special cadrele medicale care au luptat împotriva pandemiei și care au urmărit concertele susținute de vedete precum Jennifer Lopez, Gloria Gaynor și Cyndi Lauper.

Time Square este o intersecție deosebit de importantă din cartierul Manhattan al orașului New-York și care a devenit foarte celebră încă de la începutul secolului trecut. Time Square se găsește la intersecția Broadway și Sevent Avenue și a obținut titlul de reper internațional, fiind un simbol al New-York-ului și al Statelor Unite ale Americii. Char dacă în acest Revelion festivitățile nu au avut amploarea obișnuită, totuși măreția de altădată a rămas arborată. Gloria Time Square nu a apus. Globul de cristal a coborât la miezul nopții sfidând pandemia și respectând tradiția de peste un secol anunțând intrarea în Noul An 2021.

Globul de cristal este el însuși un simbol și un mare punct de atracție al Time Square. El are un diametru de aproape patru metri, cântărește șase tone şi este format din 2.700 de triunghiuri de cristal și nu mai puțin de 32.000 de leduri îi dau strălucirea specială și fermecătoare în noaptea dintre ani. În anii anteriori sute de mii de participanți sărbătoreau Anul Nou în mijlocul pieței și petrecea se prelungea până târziu în orele dimineții. Chiar dacă piața a fost goală, ceremoniile au fost urmărite de către milioane de americani cu multă emoție și cu speranțe într-un deceniu mai prosper și lipsit de epidemii.