În noaptea de 27.12.2020, subprefectul Elena Popa a fost transportată de urgență la spital, în urma simptomelor de Covid-19 pe care le prezenta, respectiv, saturație scăzută de oxigen, instalarea febrei, pierderea gustului și a mirosului și tuse seacă.

De asemenea, tot în cursul acestei luni, și soțul subprefectului Timiș a fost transportat la spital, pe data de 22, decembrie, acuzând o simptomatologie similară. În cauză, atât acestuia cât și soției sale, Elena Popa, le-a fost efectuat testul Covid-19, ambele fiind însă „negative”.

Cu toate acestea, simptomele au început să apară și în cazul subprefectului, motiv pentru care, după agravarea situației în ziua de duminică atunci când saturația de oxigen era 90, aceasta a necesitat transportul la unitatea medicală pentru repetarea testului.

În consecință, în cursul nopții de duminică, Elena a fost transportată la Spitalul Victor Babeș, de unde a fost preluată și dusă la Clinica de Recuperare Cardiovasculară (secție Covid exterioară a Spitalului Victor Babeș), de pe strada Loga, unde s-a aflat în zona galbenă, așteptând rezultatul noului test coronavirus. Luni dimineața. saturația subprefectului crescuse la 92.

„A fost soțul pozitiv, marți, în 22. A ieșit „pozitiv”, la test, eu „negativă”. Apoi am făcut febră, miercuri, 38, între timp mi-am pierdut gustul și mirosul. Bănuiam că am Covid, oricum eram în carantină. Duminică seara s-a înrăutățit starea și am chemat Salvarea, aveam 90 saturația de oxigen, am un pulsoximetru acasă. Am fost la triaj, la Spitalul Victor Babeș, iar de aici m-au dus Clinica de Recuperare Cardiovasculară.

Deocamdată sunt în zona galbenă, aștept rezultatul testului Covid. Am toată simptomatologia, fără gust, fără miros, febră, tuse seacă”, a declarat pentru TION subprefectul.

Elena Popa insistă și roagă oamenii să ia absolut toate măsurile de precauție posibile și să respecte regulile impuse de către autorități pe toată perioada pandemiei.

„Le cer să se păzească și să-și ia toate măsurile de precauție. O asemenea suferință este greu de îndurat”, a spus Elena Popa.

În urma testului efectuat de către subprefectul Timiș, rezultatul acestuia, din nefericire, a ieșit pozitiv.