Înscrierile la această campanie desfășurată de Loteria Română încep pe 14 iunie. Este nevoie de dovada imunizării(n.r.certificatul de vaccinare). După ce prezintă acest document angajaților de la Loteria Română pot cumpăra un bilet la oricare dintre jocurile  Loto 6/49, Joker sau Loto 5/40.

Extragerea câștigătorilor va avea loc în data de 4 iulie, notează Agerpres.

Sumă uriașă pentru românii care se vaccinează. Modelul este preluat din alte țări

China și SUA au fost primele state care au inițiat astfel de campanii pentru vaccinarea personelor.

Doi dezvoltatori imobiliari din Hong Kong şi o fundaţie de caritate au anunţat că marele jackpot al unei loterii organizate cu scopul de a stimula populaţia locală să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 va fi o garsonieră în valoare de 10,8 milioane de dolari Hong Kong (1,14 milioane de euro), informează AFP.

„Sperăm că această tragere la sorţi va duce la creşterea ratei de vaccinare din Hong Kong”, a declarat Daryl Ng, directorul fundaţiei menţionate.

Propunerea de a oferi bani în numerar sau ceva tangibil pentru a îi incita pe oameni să se vaccineze nu ar trebui să fie făcută de către Guvern”, au transmis organizatorii loteriei din Hong Kong.

Un milion de euro pentru o garsonieră

Sino Group, Ng Teng Charitable Foundation şi Chinese Estates Holdings au anunţat că vor oferi o garsonieră în cadrul unei trageri la sorţi dedicate persoanelor vaccinate din Hong Kong, oraşul cele mai scumpe locuințe din lume. Fondurile sunt asigurate de Guvern pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Oficialii Guvernului vor să ajungă la 7 milioane de persoane vaccinate, pentru a se ajunge la imunitate colectivă. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 55 000 de români.

Potrivit sociologilor, românii nu se vaccinează anti-COVID deoarece sunt extrem de sceptici. Cele mai frecvent mit despre vaccinul anti -Covid este că schimbă ADN-ul, lucru informat de medici.