Mai exact, de Ziua Internațională a Cărții  va oferi un spectacol gratuit, online, începând cu ora 19.00. Este vorba despre piesa  „Nu sunt eu” , un spectacol de tip  one woman show, extrem de apreciat de public.

Fiecare persoană care se înscrie accesând linkul de mai jos contribuie la donarea unei cărți pentru bibliotecile din țară. Sunt vizate, în general, bibliotecile din mediul rural, pentru ca accesul la informație, cultură, lectură să fie mult mai facil.

„Astăzi este o zi specială. Este Ziua Internaţională a cărţii. Darul meu de suflet pentru voi este însăşi viaţa mea pusă în cuvinte într-o carte şi transpusă pe scena de teatru. Mâine, spectacolul ‘Nu sunt eu’ poate fi vizionat gratuit online, de la ora 19,00. Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi în formularul de aici: https://forms.gle/o2HggmSVVbnwjbQs5”, a scris actriţa Maia Morgenstern pe Facebook, precizând că „e gratis, dar nu e degeaba. Puteţi dărui. O carte”, a scris Maia Morgenstern, pe pagina ei oficială de Facebook.

Super spectacol de Ziua Internațională a Cărții

În fapt, spectacolul „Nu sunt eu” este o comedie care, aduce în prim plan aspecte din viața marei actrițe. Unii critici de teatru o numesc o lecție de viață, ușor de asimilat, datorită talentului unic al actriței.

Din anul 1996, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte, anual, la 23 aprilie, Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor.

Anul acesta, sloganul este  „Cărţile: o fereastră în lume în timpul COVID-19” .

Cu această ocazie, mai multe edituri au anunțat reduceri la achizițiile de carte, iar UNESCO transmite mesaje, citate, poezii, pentru a sublinia importanța cărților în viața oamenilor.

Totodată, astăzi, în România, este marcată Ziua Bibliotecarului. Cele mai multe dintre evenimente au adaptate contextului actual. Sunt seri de lectură care pot fi urmărite virtual.

Anul trecut, editurile și librăriile au raportat o creștere ușoară a numărului de cititori. Ei asociază acest aspect cu închiderea sălilor de cinema, teatru. Astfel, gustul pentru lectură poate fi intensificat.