Polițiștii au doi suspecți în cazul câinilor spânzurați într-un bazin subteran din beton situat în localitatea Berechiu

Poliţiştii au deja doi suspecţi în cazul câinilor găsiţi spânzuraţi într-un bazin subteran din beton situat la ieşirea din localitatea Berechiu. ”Reacție promptă a autorităților”, relatează ebihoreanul.ro .

Sesizarea cotidianului bihorean în acest caz, a deschis o anchetă a poliției în urmă cu câteva zile. Poliţia Bihor a transmis recent că suspecții sunt doi săteni de 69, respectiv 20 ani, din comuna Sânnicolau Român. Ei au fost identificaţi cu o zi mai devreme de poliţiştii din Sânnicolau Român şi reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere a câinilor fără drept.

Câinii au aparținut unui localnic din Sânnicolau Român

Patrupezii găsiţi săptămâna trecută de administratoarea unui adăpost de câini comunitari din Salonta, Antonia Kertesz, au aparţinut unui localnic din Sânnicolau Român. Acesta a decedat, iar rudele lui au decis să se scape de povara de a-i mai hrăni câinii. Astfel, au luat decizia de a-i spânzura în bazinul părăsit al fostei Staţii de irigare din apropierea comunei. Trei au murit, însă o căţeluşă a scăpat, precizează sursa citată.

Administratoarea adăpostului de câini din Salonta a salvat o cățelușă și a postat incredibilul de la fața locului pe Facebook

Povestea cu imaginile revoltătoare ale unor câini abandonaţi şi spânzuraţi în bazinul situat pe un câmp în apropierea drumului Oradea-Salonta au îngrozit România. Ele au fost publicate pe Facebook de Antonia Kertesz, cea care a salvat căţelul rănit.

Administratoarea adăpostului de câini din Salonta, Antonia Kertesz, a găsit în subteran alţi trei câini spânzuraţi, în timp ce încerca să salveze cătelușul, și a publicat imaginile şocante pe contul ei de socializare.

Cercetările poliției au început în aceeaşi zi,un echipaj a descins la faţa locului, găsind cadavrele. S-au realizat fotografii şi au început căutarea vinovaţilor. În caz a fost întocmit dosar penal sub acuzația de ucidere a câinilor, cu intenţie, fără drept. Suspecții sunt pasibili de o pedeapsă  cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 lei.

Poliția Secției de Poliție Cefa continuă cercetările sub surpavegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Sânnicolau Român – Secţia de Poliţie Rurală Cefa. Ele se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Cei doi suspecți sunt anchetaţi pentru câte trei infracţiuni fiecare.

Garda de Mediu s-a autosesizat și ea. Șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, a spus referitor la bazinul subteran:”Proprietarul era obligat să-l sigileze. Reprezintă un pericol pentru populaţie şi a ajuns focar de infecţii”.