Peste 180 de persoane ce au dorit să fie criogenizați și îngropați într-un deșert din Arizona așteaptă să fie readuși la viață.

Fundația Alcor Life Extension, situată în apropierea unei suburbii de lux din Phoenix, găzduiește trupurile oamenilor care au fost congelați după moarte.

Criogenizarea corpului uman și păstrarea acestuia la temperaturi scăzute îi permite să rămână în aceeași stare și să nu se descompună.

Viață după moarte?

„Criogenia este practica conservării vieții prin oprirea procesului de moarte cu ajutorul temperaturilor de îngheț. Cu scopul de a restaura sănătatea bună prin intermediul tehnologiei medicale din viitor”, arată pagina oficială a Fundației Alcor Life Extension.

Dacă tehnologia va ajunge în punctul în care va putea să readucă la viață corpuri înghețate, cei care au fost îngropați ar putea fi reînviați. Procesul de criogenizare costă în jur de 200.000 de dolari. Atlfel spus, cei care au ales acest lucru provin din familii înstărite. Totodată, pentru a rămâne criogenizați pe o perioadă nedeterminată, oamenii trebuie să plătească continuu.

Scenarii de filme SF?

James Bedford, veteran din Primul Război Mondial, a ales să fie îngropat în deșertul din Arizona. Toate corpurile oamenilor ce participă la acest proces sunt păstrate într-o clădire construită din beton.

Chiar dacă scenariul aducerii la viață după moarte reprezintă o fantezie pentru mulți, în 2016 cercetătorii de la 21st Century Medicine din California au decongelat cu succes un creier de iepure din stare criogenică. Cercetătorii au descoperit că creierul se află într-o stare aproape perfectă. Circuitele sinaptice ale creierului au fost păstrate. Din nefericire, organul nu mai era funcțional.

Peste 180 de persoanea așteaptă să fie readuse la viață după ce au ales să fie criogenizate în deșertul din Arizona. Procesul este unul costisitor, iar cei care au plătit au scos din buzunar 200.000 de dolari. În momentul prezent încă nu există tehnologia necesară pentru readucerea la viață a celor criogenizați.