Manifestația împotriva proiectului de lege referitor la vaccinarea obligatorie a fost organizată de Alianţa Părinţilor. Alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate au participat la întrunire. Protestul a avut loc sub sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii, Alianţa Părinţilor.  „Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide” a fost ideea care i-a reunit pe participanți.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi de proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Conform manifestanților, sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi.  Ei mai spuncă sunt prevăzute  amenzi uriaşe în caz de refuz.

Avocatul Marina Ioana Alexandru, secretar general al Alianţei Părinţilor din România, a spus că, prin proiectul de lege a vaccinării, consimţământul este viciat prin „toate formele de manipulare”.

„Libertatea de a mai dispune de tine însuţi este anulată, autoritatea părintească este atacată în mod flagrant, pentru că părinţii urmează să fie acuzaţi, dacă nu îşi vaccinează copiii, după informări repetate. (…) nimeni nu răspunde pentru reacţii adverse post-vaccinare”, a spus Marina Ioana Alexandru.

În opinia sa, este bine să existe o lege care să reglementeze vaccinarea, însă nu în forma aceasta. Ea a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână un act medical opţional, nu obligatoriu şi nu „la grămadă”. Este nevoie de teste de imunitate şi sunt multe alte aspecte care trebuie luate în discuţie.

Protestul legat de vaccinarea obligatorie a fost autorizat până la ora 22,00, inclusiv cu un marş în jurul Palatului Parlamentului.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15,00 s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor. printre aceștia s-au aflat şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că a venit la această manifestaţie ca să protesteze pentru libertate.

 „Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (…) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei”, a declarat George Simion.