Demersurile cu privire la transferarea Centrului de Agrement de la Pădureni din proprietatea statului şi administrarea MinisteruluiTineretului şi Sportului în domeniul public al judeţului, au fost iniţiate de către Consiliul Judeţean Covasna.

Conform lui Tamas Sandor, preşedintele CJ, este vorba atât despre multiple clădiri, cât şi despre un teren de aproximativ 1,6 hectare, care în momentul de faţă se află în domeniul public al statului.

Tamas Sandor: „În programul de guvernare scrie foarte clar…”

„În cadrul şedinţei CJ de joi am adoptat un set de hotărâri care vizează cererea unor imobile de la statul român. (…) În primul şi în primul rând am solicitat trecerea unor imobile situate în Pădureni, comuna Moacşa, care sunt acum în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Tineretului, prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. Este vorba despre un teren de 1,6 hectare şi mai multe imobile ale Centrului de agrement de la Pădureni.

Aş vrea să amintesc că în programul de guvernare scrie foarte clar: descentralizarea instituţiilor din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, asta înseamnă că viziunea noastră s-a întâlnit cu viziunea descentralizării instituţiilor în ceea ce înseamnă Direcţia de Sport şi Tineret, ceea ce înseamnă cluburile sportive” , a declarat Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Suntem gazde mai bune a avutului comunităţii decât cei de la Bucureşti”

Preşedintele a mai afirmat şi faptul că restul taberelor şcolare care se află pe teritoriul judeţului Covasna, au trecut în urmă cu mai mulţi ani în domeniul public al judeţului.

„Din totalul de cinci tabere, patru au fost deja, acum 10 ani, transferate la Consiliul Judeţean Covasna. Cea de la Crasna am predat-o localităţii Sita Buzăului, cea de la Ozunca am predat-o la Băţanii Mari, iar cea de la Zăbala este în subordinea instituţiei noastre şi este funcţională, şi am reclădit din temelii Centrul de tineret şi sport de la Comandău, care are 55 de locuri. Aş vrea să subliniez încă o dată că suntem gazde mai bune a avutului comunităţii decât cei de la Bucureşti”, a afirmat Tamas Sandor.

Conform acestuia, Centrul de Agrement de la Pădureni îşi va păstra actuala destinaţie şi după ce va fi trecut în subordinea autorităţilor judeţene.