O tânără din Vadu Crișului a fost tâlhărită în Parcul 1 Decembrie din Oradea în dimineața zilei de marți, 02 februarie. Tânăra a anunțat poliția printr-un apel 112

 

Evenimentul s-a produs marți, 02 februarie în jurul orei 07:55. Cea care a sesizat incidentul la Poliție a fost chiar victima, printr-un apel la 112 în care a menționat că în timp ce trecea prin Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, un bărbat necunoscut i-a furat telefonul mobil (în valoarea de 800 de lei), pe care îl ținea cu ambele mâini, a împins-o și a fugit, relatează Bihon .

Victima s-a dezechilibrat și a căzut, iar atacatorul a fugit de la fața locului și a aruncat ulterior telefonul furat. Telefonul a fost recuperat mai târziu de o altă persoană care i-a înapoiat telefonul victimei. În urma agresiunii, fata de 21 ani a avut nevoie de o zi de îngrijiri medicale.

În momentul furtului și agresiunii, la scena respectivă au asistat doi martori. Un martor a încercat să-l prindă pe agresor, dar nu a reușit. Celălalt martor a înapoiat telefonul tinerei de 21 de ani.

Persoana bănuită, în vârstă de 29 de ani, a fost reținută

 

„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei împreună cu polițiștii orădeni de la Biroul de Ordine Publică, Biroul Furturi din Auto și cu polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 29 de ani, din comuna Drăgești, județul Bihor”, a precizat comisarul-șef al IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Polițiștii orădeni l-au reținut pe tânărul de 29 de ani, inițial pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat, în cursul zilei de miercuri, de polițiștii orădeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Procurorul de caz s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. În cele din urmă, tâlharul fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză”, a mai informat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuța.