Cetățenii care decid să se vaccineze împotriva COVID-19 vor primi din partea statului 25 de euro, anunță președintele Aleksandar Vucic.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au imunizat cu ambele doze de vaccin 22 % din populația Serbiei.

Guvernul sârb a decis ca toate persoanele de peste 25 de ani care se vor vaccina  anti-COVID până pe 31 mai vor primi 25 de euro ca și ,,premiu” pentru responsabilitatea lor, informează Agerpres.

25 de euro pentru persoanele de peste 25 de ani care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus

”Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Totodată, obiectivul guvernului sârb este ca până la sfârșitul lunii mai 55 % din populația Serbiei să primească cel puțin o doză din vaccinurile folosite. Respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm.

22 % din populația Serbiei s-a vaccinat anti-COVID

Până în prezent 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană.

Preşedintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ”măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze”, dar a calificat decizia acestora drept ”iresponsabilă şi egoistă”, relatează sursa citată.

Reamintim că toate persoanele care se vaccinează până pe 31 mai vor primi din partea guvernului sârb suma de 25 de euro. Persoanele trebuie să aibă peste 25 de ani pentru a putea primi banii din partea statului sârb. Banii acordați de stat reprezintă o recompensă pentru responsabilitatea cetățenilor cu privire la lupta împotriva noului coronavirus.

În țara noastră au fost vaccinate până acum peste 3 milioane de persoane, iar premierul Florin Cîțu a declarat că începând cu data de 1 august vor fi posibile organizarea festivalurilor în aer liber.