Pompierii mureșeni au intervenit în cazul unui miros înțepător pe casa scării a unui bloc de locuințe din municipiul Târgu-Mureș.

Locatarii au ieșit din casele lor și au cerut ajutor. Din primele cercetări, pompierii au descoperit că acel miros înțepător era amoniac.

La sosirea pompierilor, cinci persoane părăriseră locuința din motive de siguranță. Din fericire, nu au avut nevoie de îngriji medicale. Echipajele au constat că era vorba despre un bloc cu IV etaje și s-a intervenit pentru identificarea mirosului puternic.

Conform ISU Mureș, pompierii au verificat fiecare etaj în parte până ce au descopoperit sursa mirosului. Amoniacul nu este periculos pentru oameni.

Târgu Mureș. Intervenție de urgență a pompierilor

Pompierii nu au evacuat întreaga scară de locuit, iar cele cinci persoane auto-evacuate s-au putut reîntoarce în casele lor. Conform ISU Mureș, pompierii au ventilat și aerisit casa de scări și au monitorizat zona pentru aproximativ o oră.

ISU Mureș a fost informat de către un tânăr care locuiește la etajul patru a acelui bloc, relatează proTv.

„Am auzit pe casa scării un fel de fâsâit. Îmi curge nasul, strănutam și nu știam de ce. Te înțepă la gât și nu mai aveai aer. După aia am auzit că și vecinii. Și când am ieșit pe casa scării am simțit și mai tare”, a precizat tânărul.

Cei care anchetează acest incident susțin că nu au găsit încă sursa mirosului. Anchetatorii i-au în calcul ipoteza folosirii unui spray lacrimogen la ultimul etaj al blocului.

Reamintim că pompierii au intervenit în municipiul Târgu Mureș după ce un puternic miros de amoniac a alarmat mai mulți locuitori dintr-un bloc. Din fericire nimeni nu a avut nevoie de spitalizare, iar după o oră, pompierii au reușit să ventileze și să aerisească locul.

Conform ISU Mureș, pompierii au verificat fiecare etaj în parte până ce au descopoperit sursa mirosului. Amoniacul nu este periculos pentru oameni.