Chipul unei asistente medicale din România a ajuns pe celebrele clădiri comerciale din Time Square, New York. Asistenta din Târgu Mureș a donat, în ultimii treizeci de ani, peste 53 de litri de sânge și a salvat sute de vieți.

Camelia este asistentă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş și a donat de 120 de ori, salvând viața peste 350 de oameni. Camelia a început să doneze din 1988.

,,A început ca o experienţă foarte, foarte emoţionantă, dar am avut suportul colegelor, am depăşit foarte bine această experienţă deşi eram foarte fricoasă”, a mărturisit asistenta ,,erou”, relatează Libertatea.ro.

Asistentă din Târgu Mureș, eroină peste ocean

În timpul gărzilor a realizat că foarte multe persoane au nevoie de sânge și a decis să lase frica deoparte și să salveze vieți. Ea a mai precizat că donarea de sânge a devenit o parte din viața ei.

,,În timp pentru mine donarea de sânge a devenit o obişnuinţă, deci face parte din viaţa mea. E o amprentă a mea şi nu am de gând să renunţ”, a mai precizat asistenta.

Chipul ,,eroinei” a ajuns în Times Square, New York

În semn de respect pentru donarea a peste 50 de litri de sânge, fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square, New York.

,,Am fost copleşită de emoţii, dar recunosc, m-am simţit extraordinar. Nu îmi venea să cred, nu mi-a venit să cred că am primit asemenea ecouri şi sper că ecourile astea s-au concretizat în creşterea numărului de donatori”, relatează asistenta de la Târgu Mureș.

Camelia Săbădean are ca și scop să motiveze și pe restul lumii să facă o faptă bună și să doneze sânge.

,,O dorinţă mare de a mea este aceea de a găsi stimulii necesari de a convinge populaţia să doneze sânge. Oamenii nu au nevoie doar de modele umane, eu au nevoie şi de stimuli”, a conchis asistenta.

De amintit că donarea de sânge are numeroase beneficii: imunitatea organismului crește, sângele este împrospătat și crește rezistența organismului la șocuri.