Un bărbat de 76 de ani din Târgu Mureș a accident un minor de cinci ani, din localitatea Band, în calitate de pieton.

Incidentul s-a produs duminică, pe pe DJ 152A, în localitatea Band. Potrivit polițiștilor mureșeni, accidentul s-a prdus în timp bărbatul conducea din direcția Șăulia – Târgu Mureș.

În urma accidentului, la fața locului a fost mobilizat un elicopter SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale minorului.

Târgu Mureș. Un minor de cinci ani a fost lovit de mașină

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a transmis că șoferul care conducea un autoturism, din direcția Șăulia – Târgu Mureș, a surprins și accidentat un minor de doar cinci ani. Accidentul s-a produs pe DJ 152A, în localitatea Band.

,,În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat, cu un elicopter SMURD, la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii incidentului”, relatează  Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

România, campioana UE la morţi în accidente rutiere

Țara noastră rămâne cu cele mai multe victime ale accidentelor rutiere, 85 la un milion de locuitori. Cele mai sigure drumuri rămân în Suedia, în timp ce România a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității în 2020. Media Uniunii Europene este de 42 de decese la un milion de locuitori.

Totodată, România a înregistrat o scădere cu 12% a numărului de accidente soldate cu decese faţă de anul 2019. Si chiar cu 31% faţă de 2010, informează Adevărul.ro.

Conform datelor oficiale, aceasta a fost cea mai mică rată de scădere a numărului de accidente mortale din UE. Cele mai periculoase țări din Europa din acest punct de vedere sunt Letonia, Bulgaria și Polonia. Drumurile dezastroase și neatenția șoferilor reprezintă cauzele cele mai dese ale accidentelor.