Polițiștii au descoperit în 17 februarie  o femeie ce transporta trupul neînsuflețit a unui bărbat, într-un tomberon, spre marginea pădurii. Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a anunţat că efectuează cercetări pentru omor calificat și profanare de cadavre și morminte.

Conform comunicatului de presă transmis vineri, 19 februarie, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au precizat că femeia a achiziționat toporul din Piața Armatei din Târgul Mureș.

Ea a decis să-l folosească asupra soțului deoarece femeia ajunsese la capătul puterilor datorită certurilor interminabile. Bărbatul obișnuia să bea mult alcool și să se certe mai tot timpul.

Loviturile cu toporul i-au fost fatale bărbatului

Conform Agerpres, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au detaliat modul în care femeia și-a ucis soțul cu toporul.

„În data de 17 februarie, la ora 21,00, în timp ce se afla în locuinţa sus-menţionată, a izbucnit un conflict verbal între B.E. şi B.Z.. Cu această ocazie, inculpata a luat toporul din dulapul în care îl ascunsese şi, în timp ce B.Z. era aşezat pe un scaun, i-a aplicat mai multe lovituri, cu intensitate, în zona capului, în urma leziunilor suferite rezultând decesul victimei. După ce l-a ucis, în dimineaţa zilei de 18 februarie, a luat un cuţit de bucătărie cu care a împuns victima, B.Z., în zona abdomenului de două ori, intenţionând astfel să verifice dacă într-adevăr victima murise”, se arată în comunicat.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat cu un tomberon

Femeia a încercat să ascundă trupul bărbatului în subsolul locuinței, dar datorită parchetului din beton, inculpata nu a reușit să sape groapa. Ajutată de mama ei, ea a decis să scape de cadavru, transportându-l într-o pădure din imediata apropiere a unei școli din cartierul Mureșani.

Femeile au fost surprinse de un cetățean ce a alertat de urgență Poliția. Inculpata a fost reținută pentru 24 de ore de către procurorul din cadru Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Femeia riscă închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.