Tot mai multe țări renunță la cererea unui test PCR și intrarea în carantină a turiștilor ce le calcă pragul. Certificatul COVID reprezintă noua opțiune pentru relansarea turismului mondial. Insulele Azore, Madeira, Grecia și Islanda au anunțat că și-au deschis granițele pentru turiștii care s-au vaccinat anti-COVID.

Printre primele țări ce au anunțat folosirea pașaportului COVID-19 a fost Grecia. Românii care au de gând să-și petreacă câteva zile pe insulele grecești și sunt vaccinați cu ambele doze nu mai trebuie să stea în carantină. De asemenea, ei nu mai sunt nevoiți să prezinte un test PCR. Din 16 mai se va deschide sezonul estival în Grecia.

Care sunt țările ce acceptă pașaportul COVID-19

Pe lângă Grecia, Muntenegu și Croația au impus aceleași condiții. Autoritățile cer ca a doua doză ă fie făcută cu 7 zile înainte de călătorie. Anul acesta, iubitorii insulelor portugheze pot călători în Azore și Madeira fără test PCR, atâta timp cât turiștii sunt vaccinați cu ambele doze.

Slovacia a deschis granițele pentru turiștii care sunt vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna. Sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

Islanda a anunțat încă de la jumătatea lunii martie că a deschis granițele, iar Georgia merge pe aceeași regulă. De amintit faptul că Georgia a fost numită cea mai sigură destinație în anul 2020. Spania a anunțat că până în iunie va avea un sistem de primire a turiștilor vaccinați.

De asemenea, de la 1 iunie, în Thailanda, restricțiile vor fi eliminate și va accepta turiștii ce au fost vaccinați. Germania, de asemenea, ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Israelul a reușit să-și vaccineze peste 60 % din populație, iar numărul cazurilor a scăzut considerabil. Măștile de protecție au fost eliminate, iar restaurantele și cafenelele au fost redeschise.