Tavanul Atrium Mall din Arad a cedat

Tavanul  mall-ului Atrium de lângă gara Arad a plesnit în noaptea trecută și s-a spart în bucăți care au căzut pe holurile de la etajele inferioare II, I și parter.

Sursele noastre (care au lucrat la diverse intervenții tehnice în complexul comercial cel mai frecventat din Arad) ne-au dezvăluit că „acest lucru era de așteptat să se întâmple. Eu am atras atenția administratorilor că tavanul de sticlă prezintă crăpături și că acest fapt ar putea genera o catastrofă… Atrium Mall a ajuns o cutie de carton. Din cauza modificărilor din ultima perioadă în incinta mall-ului, s-a ajuns ca unele părți ale tavanului de la etajul unu să cedeze din cauza trepidațiilor de la utilajele folosite de muncitori în acest scop”, relatează criticarad.ro .

Incidentul nu a condus la răniri sau la victime. Din fericire, incidentul s-a petrecut în jurul orei 23.00, când mall-ul nu avea clienți, dar doar un mic joc de imaginație ar putea convinge asupra a ceea ce se putea întâmpla dacă acest lucru s-ar fi întâmplat la o oră de vârf !

Etajul I a fost afectat în totalitate, partea de sub Cinema City, parțial și etajul II, iar zona unde se află magazinul C&A a fost, practic, într-o stare dezolantă.

Muncitorii au curățat zona, iar mall-ul a fost deschis în cele din urmă

La orele 8.00 a.m., lucrătorii chemați de conducere să curețe locul, își făcuseră deja treaba, iar mall-ul încă arată ca după un mic seism.

Filmarea efectuată aseară, imediat după prăbușirea tavanului, circulă pe rețelele de sociale, stârnind nedumerirea și nemulțumirea arădenilor. Recent au apărut și fotografii, de la fața locului, realizate după curățarea incintei.

”Este vorba despre un tavan din rigips care maschează de fapt conducetele, dar și instalațiile electrice și de încălzire are centrului comercial, la care au lucrat câțiva muncitori recent.

Autoritățile care au intervenit cred că, cel mai probabil, muncitorii nu au fixat bine acest tavan, după ce au terminat de lucrat la instalații. Totuși, o cauză exactă va fi determinată în cursul zilei de astăzi”, a transmis un corespondent pentru Digi 24. În cursul dimineții centrul comercial s-a deschis și funcționează la parametri normali.