Explicațiile pe tema vaccinului anti-Covid au venit de la medicii contactați de EvZ Transilvania.

Pentru a afla, dacă ai dezvoltat anticorpi și ești imun la infecția cu virusul Covid, este recomandat să faci un test specific la un laborator de analize.

Recoltarea este simplă, ca la orice alt gen de analize medicale.

Este posibil ca valorile afișate să nu arate prezența acestora în organism, explică medicul Vlad Sârzea.

De asemenea, în urma cazurilor analizate de până acum, s-a constatat că nu toate persoanele care au avut Covid, dezvoltă anticorpi. S-a observat în rândul celor care au avut forme ușoare sau au fost asimptomatici.

În unele cazuri, prezența acestora în organsim la câteva săptămâni după vindecare este mare, apoi scade.

Te poți vaccina chiar dacă ai avut Covid- O spun medicii

Medicii spun că este posibilă vaccinarea, chiar și în în cazul unui pacient post-Covid. Decizia corectă se ia pe baza testului de anticorpi, subliniază medicul Sârzea.

Și eu m-am vaccinat, după ce am fost infectat cu Covid. Se face un test de anticorpi, apoi după 6-12 luni de la administrarea dozei de vaccin se repetă testul pentru verificarea imunității.

Sunt anticorpi car arată, dacă ai avut virusul anterior sau dacă ai devenit în urma infecției, a vaccinului, precizează doctorul Vlad Sârzea.

Cum acționează vaccinul 

Medicii demontează miturile legate de vaccinul anti -Covid. În ceea ce privește reacțiile adverse, aceștia spun că sunt cunoscute și sunt infime pe lângă efectele devastatoare ale infecției cu coronavirus.

„Este un vaccin pur, conține ser, o bulă de colesterol care e naturală, ARN mesager și polientilenglicol, singura chestie care nu e naturală. De aceea, se păstrează la -80 de grade.

Recomandarea mea pentru pacienți este să se vaccineze. Cifrele arată eficiența. Să respingă automedicația, să aibă încredere în medici, să se informeze din surse sigure. Pot fi publicații de încredere, medici” , a adăugat  Vlad Sârzea.