Rezidenţii satului Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud care refuză vehement contractarea serviciilor cu Aquabis cu privire la furnizarea de apă potabilă, precum şi de canalizare, se pare că au reuşit să mai găsească încă un argument în plus în favoarea acestora, respectiv apa menajeră pe care compania în cauză doreşte să le-o furnizeze, este deversată direct în râul Sălăuţa, ceea ce înseamnă faptul că apele acestui râu sunt, de asemenea, poluate.

Ion Magdău a filmat conducta

Nemulţumirea telcenilor cu privire la apa furnizată de către Aquabis l-a determinat pe unul dintre copii revoltei din Telciu, Ion Magdău, să filmeze conducta în cauză.

”Uitați deversarea de la canalizarea de la comuna Telciu în râul Sălăuța. Hai Șandru (Ion Șandru – managerul Aquabis -n.r.) cum o scoți pe mânecă și aici? În râul Sălăuța, canalizare de la Aquabis pe care (trebuie) să o plătim noi. Uitați reziduri, mizerii! E inadmisibil așa ceva! Să plătim canalizare la 4 lei și ceva și ei să ne-o dea în râu. Mai bine o dăm noi direct în râu fără să plătim nimic!”, a spus Ion Magdău.

Video – Deversare apă menajeră în râul Sălăuța la Telciu

Apă nepotabilă

Acesta a filmat, de asemenea şi la staţia de euprare, exclamând faptul că apa respectivă nu este nici pe departe potabilă.

”Uitați dacă asta e apă bună de băut! Mizeria care intră se și deversează. Exact cum am filmat și cealaltă țeavă. Altă mizerie care se deversează în râul Sălăuța!”

Video – Staţie de euprare Telciu

Aquabis şi lucrări de debranşare

Conform celor zise de către Nelu Pop, un alt lider al revolteri de la Telciu, începând cu această dimineaţă, 16 martie 2021, de la ora opt, angajaţii companiei Aquabis au mers împreună cu Jandarmeria să efectueze lucrările de debranşare a acelor persoane rezidente a satului care utilizează apă, dar care însă nu au încheiat contracte cu Aquabis.

”Vă rugăm să fim solidari, toți împreună. Nu acceptăm să fim umiliți. Toți pentru unul, unul pentru toți”, a scris el.