Tenis. Locul 111 în clasamentul WTA, Cocciaretto, a reușit să o învingă pe românca noastră, Iulia Bara, locul 132 WTA,  după o oră și 30 de minute de joc.

Meciul a fost echilibrat ( 0-1, 1-1), dar Cocciaretto s-a desprins și a profitat de numeroasele erori comise de Bara. Italianca a reușit să câștige primul set clar, cu 6-1.

În actul secund, Irina Bara a reușit să se impună, având la un moment dat 3-0. Cocciaretto a revenit puternic și a reușit să o egaleze de două ori, după care a încheiat conturile pe serviciul său ( 6-4).

Cocciaretto a avut mai multe servicii mult mai puternice decât Bara, în medie cu aproape 20 km/h în plus la primul și cu 10 km/h al doilea. Totodată, la ambele servicii, italianca a fost superioară, 61%-56%, respectiv 78%-40%.

Cluj. Play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup este în desfășurare

Al doilea meci de simplu, Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, o întâlnește chiar în acest moment pe Martina Trevisan, locul 99 WTA.

Mihaela Buzărnescu evoluează și ea sub așteptări, deocamdată, fiind condusă de Martina Trevisan, scor 2-5! Românca servește pentru a rămâne în set, relatează Prosport.ro.

Meciul dintre Bara și Trevisan se va desfășura sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14:00. Tot sâmbătă, Buzărnescu și Cocciaretto vor avea meci direct și meciul de dublu, dintre perechile Monica Niculescu/Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Întâlnirea dintre România şi Italia consemnează debutul Monicăi Niculescu în calitate de căpitan jucător al echipei noastre, în locul lui Florin Segărceanu.

De-a lungul timpului, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe.

Reamintim că play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup este organizat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Iulia Bara nu a reușit să se impună, în primul meci, împotriva italiancei Cocciaretto. Ea a pierdut primul set cu 6-1, iar al doilea cu 6-4. Chiar în acest moment Mihaela Buzărnescu are meci cu Martina Trevisan.