Sorana Cârstea – Karolina Pliskova, în primul tur al turneului de la Abu Dhabi

Sorana Cârstea va avea încă din primul tur de la Abu Dhabi un adversar redutabil. O va aborda pe Karolina Pliskova (28 de ani), a treia favorită a competiției de la Abu Dhabi. Pe tabloul principal al turneului se numără 4 jucătoare de top 10, iar fondul total de premiere este de 565530 de dolari.

Sorana Cârstea și Karolina Pliskova s-au înfruntat de două ori în carieră. Primul duel datează din 2014. În „sferturile” Pattaya Open, sportiva din Cehia se impunea 6-1, 6-7, 6-0. Sorana echilibra balanța în 2017, în optimile de finală de la China Open, cu o victorie 6-1, 7-5.

Sorana Cârstea este singura reprezentată a României pe tabloul principal de la Abu Dhabi. A 71-a jucătoare a lumii a avut ghinion la tragerea la sorți și o va întâlni pe Karolina Pliskova, fostul lider al clasamentului WTA.

Partida Sorana Cârstea – Karolina Pliskova va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport, miercuri, 6 ianuarie, dar ora de start nu a fost încă stabilită.

Sorana Cârstea este optimistă

Sorana Cârstea a anunțat pe conturile sale de pe rețelele sociale că a început pregătirile, iar pe Instagram a postat un clip video care prezintă momentele de la antrenamentul din București de la 1 ianuarie 2021. Materialul video scoate în evidență lovitura sa curată de forehand.

Jucătoarea noastră este deosebit de optimistă și este motivată și de succesele obținute în anul 2020. Sorana Cârstea s-a impus la întrecerea ITF de la Dubai la mijlocul lunii decembrie, după o finală dramatică, în compania altei sportive renumită din Cehia, Katerina Siniakova. Românca a pierdut primul set, 4-6, însă a revenit spectaculos și le-a câștigat pe următoarele două, 6-3, 6-3.

Patricia Ţig s-a retras de la turneul de tenis de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), după ce jucătoarea din Galaţi a fost anunţată de organizatori pe tabloul principal. „Da, e adevărat că nu mai joc la Abu Dhabi. Nu a existat niciun motiv la mijloc, pur şi simplu am decis că nu mai joc”, a declarat Patricia Țig.

De asemenea, Simon Halep a luat aceeași decizie. „Nu am niciun fel de accidentare, însă am decis că e mai bine să merg direct în Australia. Erau și la Abu Dhabi restricții și mi-ar fi fost greu să stau în hotel 14 zile, iar după aceea încă 14 zile în carantină. Am hotărât așa pentru că am simțit că e o decizie bună, ținând cont că în 2020, la turnee, nu mi-a fost ușor”, a explicat Simona Halep.