Prima tentativă de omor s-a petrecut în data de 5 februarie, după ce inculpatul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, participase la înmormântarea vărului său. Conform raportului, acesta s-ar fi deplasat ulterior la un bar din oraşul Pecica pentru a consuma alcool.

„În data de 5 februarie, după ce a participat la înmormântarea vărului său, inculpatul s-a deplasat la un bar din oraşul Pecica, județul Arad, unde a consumat bere. În jurul orei 15:30, în bar a intrat şi persoana vătămată. Între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, care a continuat cu îmbrânceli.

În timpul îmbrâncelilor inculpatul a scos din buzunarul drept al hainei sale un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm, cu care a înjunghiat-o pe persoana vătămată în zona posterioară a hemitoracelui stâng, provocându-i o leziune care i-a pus în pericol viaţa şi care necesită 25 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Tentativă de omor la doar o zi distanţă

În ceea ce priveşte tentativa de crimă de la Pleşcuţa, aceasta a avut loc la o zi diferenţă faţă de cea anterior amintită, respectiv în data de 6 februarie. În acest caz, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad:

“în după-amiaza zilei de 6 februarie, inculpatul – în vârstă de 36 de ani – a consumat cantităţi mari de alcool împreună cu persoana vătămată. În jurul orei 21:30, inculpatul şi persoana vătămată au fost transportaţi cu autoturismul, la domiciliile lor situate pe raza comunei Pleşcuţa, județul Arad, de către un martor.

În timpul deplasării spre casă între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, iar când au ajuns la locuinţelor lor – situate la mică distanţă una de alta -, cei doi au intrat în curţile proprii. Inculpatul s-a întors în scurt timp cu o bardă de măcelărie şi s-a îndreptat spre locuinţa persoanei vătămate, dar s-a întâlnit cu aceasta în stradă şi i-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului, provocându-i o plagă tăiată de circa 12 cm, intens hemoragică, dispusă între zona de inserţie superioară a pavilionului urechii stângi şi ramul mandibular stâng.

Leziunea suferită de persoana vătămată i-a pus în pericol viaţa şi necesită 45-55 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, după cum rezultă din raportul de Expertiză Medico-Legală întocmit în cauză de SJML Arad”.

Urmare a faptelor lor, inculpaţii au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv.