Timiș. Mai multe companii au depus oferte pentru realizarea celor nouă kilometri de autostradă lipsă dintre Margina și Holdea.

La licitație participă doar două firme din România. De asemenea, doar șase firme vor fi selectate pentru depunerea ofertelor tehnice și financiare.

Pentru construirea celor 9 km de autostradă a fost reluată licitația la începutul lunii aprilie. Firmele care au depus ofertele sunt:

  • Aktor S.A. (Grecia)
  • Asocierea Sc Alsİm Alarko Sanayİ Tesİslerİ Ve Tİcaret A.Ș – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  • Asocierea Fcc Construccion Sa – Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. (Spania – Turcia)
  • Asocierea Impresa Pizzarotti & Cspa – Pizzarotti Sa – Retter Project Management Srl (Italia – Romania)
  • Asocierea Terna Sa – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat) (Grecia)
  • Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia)
  • Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  • Asocierea Rizzani De Eccher Spa – Ozgun Insaat Taahhut Sanayi Ve Ticaret Limited Sti – Cipa Spa (Italia – Turcia)
  • Strabag Srl (Romania)

Timiș. Cine va construi cei 9 km din Autostrada Lugoj-Deva?

Reprezentanții DRDP Timișoara au anunțat că se vor alege maxim șanse candidați care vor depune ofertele tehnice și financiare. Acest lucru se va întâmpla în a doua etapă a procedurii de achiziție publică.

Valoarea totală a proiectului este de 330 de milioane de euro, adică 1,62 de miliarde de lei. Banii vin din fonduri europene nerambursabile. Din totatul de 9,12 km ce trebuie construiți, 2,13 km reprezintă porțiune de tunel.

Temernul de execuție este de 28 de luni, iar 10 luni pentru proiectare.

„Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m”, au precizat cei de la CNAIR.

Pe sectorul de drum național dintre Holdea și Margina, sunt restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj, până în iulie. Se lucrează inclusiv noaptea.