Fostul șef al SC Piețe SA Timișoara, Ionuț Nasleu, a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzația de șantaj, apoi procurorii din Timiș au decis că îl pot ancheta sub control judiciar.

Totul s-a întâmplat în urma unei plângeri penale pe care au formulat-o reprezentanții publicației locale Pressalert.

Nasleu i-a fi amenințat pe jurnaliști cu publicarea unor filmulețe compromițătoare. Astfel, a ajuns să fie acuzat de șantajat. În fapt, fostul șef al Piețelor Timișoara este supărat pe jurnaliștii de la Pressalert pentru că iau folosit numele de 317 de ori, în contexte negative.

Ionuț Nasleu, reținut la Aeroport

A fost oprit de Poliție chiar la Aeroportul Otopeni, când se pregătea să plece în SUA.

Despre această situație, Nasleu și Nicolae Robu, fostul edil al Timișoarei spun că este o acțiune nelegală, pusă la cale de șeful interimar al IPJ Timiș, Dan Stoicănescu. În opinia acestora, șeful IPJ Stoicănescu a răspuns adversarilor lui, Dominic Fritz și jurnalisții de la Press Alert. Totul pentru a fi numit șef cu puteri depline la Poliția Timiș.

Este ipoteza lui Nasleu, aflat pentru două luni sub supravegherea polițiștilor.

Timiș. Acuzații grave la adresa șefului IPJ Timiș. Filat non-stop în SUA

Nasleu se afla în concediu de odihnă în SUA, când cea mai mare piață de flori din Timișoara se făcea scrum.

Edilul Fritz l-a demis, reproșțndu-i că nu a asigurat măsurile de prevenire a incendiilor.

Ba mai mult, a declarat că se face responsabil de lipsa unor obiecte din patrominul instituției în valoare de 20 000 de lei. Nasleu neagă totul și spune că este o victimă. Totul se datorează că nu s-a pus de acord cu actualul primar al Timișoarei în ceea ce privește investițiile.

Cu toate acestea, este o contradicție între apărările formulate de fostul șef al Piele SA.

Pe de o parte, susține că știa că este filat, monitorizat non-stop, inclusiv în SUA. Că i-au fost filați inclusiv vecinii. Pe de altă parte, menționează că a aflat abia când a fost reținut că este acuzat de șantajat.

Or, atunci când suspectezi că ești filat, interceptat, e clar că totul se face în baza unui dosar penal în care s-au acceptat niște probe preliminare.

Până când va fi judecat pentru șantaj, fostul șef al Piețe SA trebuie să explice unde sunt cei 20 000 de lei lipsă din patrimoniul societății.