Președintele Consiliului Județean(CJ) Timiș a anunțat ce s-a întâmplat cu spațiul destinat migranților. Acesta  a devenit de marți seară, 27 aprilie, adăpost pentru transfugi, aflați în carantină.

Oamenii sunt revoltați. Ei spun că se acordă o atenție deosebită migranșilor, în detrimentul ordinii publice.

„Spaţiul destinat carantinării migranţilor, pus la dispoziţie de CJ Timiş, este ocupat de 44 de transfugi aflaţi în carantină timp de opt zile. Pe lângă acordarea spaţiului de cazare, CJ asigură paturi, saltele, lenjerie de pat, perne, pături, prosoape, mese şi scaune. De asemenea,  igienizarea la finalul unui ciclu de carantinare şi prezenţa unei persoane specializate, în intervalul orar 08,00 – 16,30, zilnic, cu scopul de a contribui la supravegherea persoanelor carantinate

Preluarea transfugilor a fost un efort comun căruia i s-au alăturat Prefectura, Crucea Roşie, voluntari şi chiar reprezentanţi ai cultelor religioase. Un aspect foarte important în cadrul acestei acţiuni este implicarea translatorilor aduşi de Fundaţia Logs, deoarece aceştia au un rol esenţial în facilitarea comunicării”, adaugă Nica.

Timiș. Adăpost pentru migranți și criminal în libertate

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, de asemenea, că a fost amenajat un centru temporar special pentru migranţii care vin dinspre Serbia. DIn luna noiembrie 2020 au fost adăpostite peste 2.500 de persoane, relatează Agerpres.

Jurnaliștii de la evz.ro au aflat cum se încearcă schimbarea legislației pentru a se pune capăt problemei migranților. Oficialii de la Interne vor să facă o comisie pentru schimbarea Legii imigrației.

”(…)Se constituie Comisia pentru Managementul Imigrației (CMI), organism consulativ.  Fără personalitate juridică, care funționează pe lângă Ministerul Afacerilor Interne(…)în scopul coorodonării implementării documentelor strategice periodice din domeniul imigrației în cadrul unui organism de cooperare interinstituțională”, se spune în actul cu proprunerile MAI.

Citește articolul evz.ro aici

Aceasta nu este prima crimă din Timișoara. Răfuielile migranților sunt zilnice. Județele Timiș și Arad sunt cele mai afectate, mai ales din cauza poziționării geografice.

Ministtrul de Interne urmează să prezinte premierului proiectul pentru modificarea Legii imigrației.