Anunțul a fost făcut de Biroul Politic al USR Timiș, vineri, 26 martie.

Colegilor Anei Munteanu nu au fost de acord nici cu reacțiile ei din mediul on-line, în care folosește un limbaj la limita dintre vulgar și grotesc.

„Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online. Elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, arată USR Timiş.

Timiș. „Ana Pauker” de Timișoara: „ Să vină Miliția!”

Consiliera Ana Munteanu s-a ales cu porecla „Ana Pauker” de Timișoara, după ce a exclamat în mediul on-line, „ Să vină Miliția!” .

Ironic, a fost comparată de jurnaliști cu una dintre cele mai cunoscute comuniste din România.

Urmărește aici dezbaterea EvZ Play despre consiliera Ana Munteanu. Jurnaliștii Dan Andronic, Robert Turcescu și Mirel Curea explică ce a stat în spatele acțiunii ei

Limbajul nu a fost deloc pe placul colegilor ei din partid, astfel că a rămas fără mandatul de consilier local.

Află mai multe despre consiliera Ana Munteanu aici

”Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timişoara, nu este să încerce să se substituie instituţiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale. Să avem încredere că ele vor acţiona potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înţeles să acţioneze nu reflectă voinţa noastră, ca organizaţie, şi nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile, începând cu data de 26 martie, cu titlu de sancţiune” , au transmis oficialii USR Timiș.