În urma acestuia, un tânăr din județul Timiș,   cunoscut ca om al străzii și-a pierdut viața.

Inițial, polițiștii au crezut că este vorba despre un migrant ,  însă, au fost stupefiați să afle că, de fapt, crima prin înjunghiere are trei autori, nu unul.

Este vorba despre trei agenți de pază ai unui supermarket. Aceștia au fost reținuți preventiv 30 de zile, joi, 4 martie.

La acest moment, sunt toți învinuiți de aceeași faptă, omor. Pe parcursul cercetărilor se va elucida cine a fost autor, coautor sau complice, precizează procurorii.

Cei trei au declarat că victima obișnuia să fure din supermarketul în care lucrau, iar totul s-a întâmplat în urma unei atac direct. Mai exact, au pledat aproape nevinovați. Au cerut magistraților să se rețină starea de provocare. Pentru fapta lor, cei trei riscă închisoare până la 25 de ani.

Crimele care au zguduit Timișul 

Victima avea 26 de ani și tot ce știau procurorii la început a fost că era un cerșetor. A fost înjunghiat în zona toracică și a decedat la spital.

Timișoara a fost zguduită în ultimii 10 ani de crime înfiorătoare. Procuori au avut de deslușit morți înfiorătoare, de identificat trupuri decapitate.

La un moment dat, IPJ Timiș s-a confruntat cu un număr uluitor de infracțiuni fără autor: 24 000.

Din fericire, legislația s-a schimbat, iar infracțiunea de omor nu se mai prescrie.

Întrucât județul Timiș se confruntă cu un număr mare de cazuri de violență cauzate de migranți, inițial s-a crezut că autorii sunt din aceste grupări.

Recent, Dominic Fritz, edilul Timișoarei, a declarat că autoritățile ar trebui să se implice mai mult în cazurile de agresiune în care sunt implicați migranții.

În Timișoara, funcționează unul dintre cele mai mari centre de refugiați din țară.

Procurorii spun că au găsit suficiente probe împotriva celor trei în timpul perchezițiilor domiciliare și au audita deja mai mulți martori.