Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de mare risc.

Conform DIICOT, inculpatul cumpăra și vindea droguri de mare risc, în vederea obținerii unor foloase materiale injuste, informează AGERPRS.

Bărbatul a fost prins de către DIICOT- Serviciul Teritorial Timișoara în timp ce comercializa 92,7 grame de amfetamină, contra sumei de 3.100 de lei.

Procurorii DIICOT au fost ajutați în misiune de către poliția judiciară din cadrul SCCO Caraş-Severin şi BCCO Timişoara. Polițiștii l-au prins pe bărbat în flagrant în timp ce încerca să vândă drogurile de mare risc.

Un kg de amfetamină găsită de către DIICOT acasă la inculpat

De asemenea, DIICOT a făcut percheziții la locuința inculpatului. Procurorii au identificat și ridicat aproximativ 1 kg de amfetamină. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. De altfel, el a fost prezentat magistraților și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Misiunea a fost efectuată de către jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Procurorii au reușit să prindă în flagrant un bărbat de 28 de ani ce încerca să vândă aproape 100 de grame de amfetamină. Valoarea totală a drogului de mare risc s-ar ridica la 3.100 de lei.

După arestarea preventivă, procurorii de la DIICOT au mai descoperit în locuința inculpatului 1 kg de amfetamină.

Ce este amfetamina?

Amfetamina (prescurtare de la alfa‑metilfenetilamină) este un stimulent potent al sistemului nervos central (SNC), utilizat în tratamentul tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), narcolepsiei, și obezității.

Amfetamina afectează creierul, inima, plămânii și alte organe. Consumatorii resimt o senzație de putere absolută. Printre efectele fizice se numără mărirea pulsului, tensiunea crescută, scrâșnirea dinților și apetitul redus. Aceste efecte pot dura șase ore sau mai mult, de la caz la caz. Folosirea în exces a acestui drog poate duce la dependență și la moarte.