După lungi discuții aprinse, negocieri, mii de amendamente și chiar scene tragi-comice provocate de opoziție, parlamentarii dau votul decisiv, marți, 2 martie.

În ceea ce privește județul Timiș, cei mai mulți bani se duc spre Timișoara, anunță edilul orașului, Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, Guvernul Cîțu a alocat suma de 28 de milioane de lei pentru trei investiții așteptate de comunitatea din Timișoara.

Este vorba despre modernizarea și extinderea străzilor. Mareșal C-tin Prezan, modernizarea străzii Gr. Alexandrescu și modernizarea Parcului Civic.

Timiș. Bani pentru Austostrada Lugoj-Deva. Când se va circula pe aceasta

Totodată, Fritz precizează că a primit aprobare de la Ministerul Transporturilor pentru finanțarea segmentului de autostradă Lugoj- Deva. Pentru lucrări a fost prevăzută suma de 1,2 miliarde de lei.   Șoferii ar putea circula pe acest tronson în 2024.

Tot la capitolul investiții în drumuri se încadrează și proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița. Este un proiect care va primi de la Ministerul Transporturilor suma de 4,8 milioane de lei pentru documentație.

Autoritățile se laudă ca va fi „ anul autostrăzilor”

Fritz susține că pentru timișoreni va fi anul autostrăzilor, investiții așteptate de timișoreni.

„ Timișorenii au cerut de foarte mult timp și o nouă legătură mai facilă la autostrada A1. Mă bucur că pot să le dau vestea că noua șosea care va lega Calea Aradului de autostradă a fost și ea deblocată și obține o finanțare de 244 de milioane de lei, bani din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Și poarta aeriană a Timișoarei, Aeroportul Internațional, va primi 2,6 milioane de lei pentru a începe noul terminal de curse externe.

Iar acestea sunt doar câteva dintre proiectele pentru care primim sprijin anul acesta și pentru care am fost la București,  a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În ceea ce privește aprobarea bugetului local, Timișoara se confruntă cu o serie de probleme din timpul fostului primar, Nicolae Robu.

Cea mai acută dintre acestea este situația financiară a societății Colterm, care este la un pas de faliment.