Foarte puține persoane s-au înscris la centrul din Lugoj, Timiș,  pentru vaccinare cu serul AstraZeneca. Dacă la nivel național zeci de mii de persoane așteaptă să fie programate, în Lugoj lumea nu se sinchisește să se vaccineze.

Persoanele din Lugoj consideră că serul produs de Oxford nu este sigur, iar teama și-a spus cuvântul după ce AstraZeneca a întâmpinat mai multe probleme. Totodată, în alte localități, multe persoane își așteaptă rândul de săptămâni bune pentru a se imuniza împotriva COVID-19.

Vaccinarea din Lugoj se face la sala de sport Lavinia Milosovici în două fluxuri de vaccinare. Unul pentru imunizarea cu AstraZeneca, iar cel de-al doilea e pentru rapelul cu Pfizer.

Centre de vaccinare unde lumea nu se înghesuie pentru vaccinare

Pe lângă sala de sport Lavinia Milosovici, unde oamenii nu se îmbulzesc pentru vaccinare, un alt exemplu negativ e la Jimbolia. La centrul de vaccinare există peste 200 de locuri libere, iar la Sag, Giroc și Mosnia Nouă există câteva zeci.

Chiar dacă autoritățile locale au încercat să informeze cetățenii privind vaccinarea și beneficiile ei, lumea e încă indecisă privind vaccinarea.

Am rugat Direcția de Asistență Socială să se deplaseze în comunitățile în care absența este vădită la vaccinare. Din păcate, oamenii nu vor. Am înființat un birou special prin care am pus la dispoziția cetățenilor o persoană care face programări în locul lor pentru cei care nu au posibilitatea să facă programări”, a precizat primarul Lugojului, Claudiu Buciu.

Cât de sigur este vaccinul AstraZeneca? 

Miercuri, 24 martie, AstraZeneca a precizat că vaccinul are o eficiență de 76% în prevenirea bolii simptomatice, conform unui studiu clinic efectuat în Statele Unite.

În Timiș, de la începutul campaniei de imunizare, s-au vaccinat 100.000 de doze de vaccin. Majoritatea s-au vaccinat cu serul produs de PfizerBioNTech. În Timiș există 28 de centre de vaccinare. De asemenea, în Timișoara există singurul centru non stop de imunizare din România unde se administrează serul Pfizer. Centrul se află la Spitalul Județean din Timișoara.