Mircea Băcală este actualul subprefect dar funcția se pere că este vizată și de alți liberali. Președintele PNL Timiș anunță că partidul va avea săptămâna viitoare primele dezbateri pe tema reprezentării în cadrul Instituției Prefectului. Se caută persoana care să fie unul dintre subprefecți, alături de avocatul Andrei Molnar, desemnat de UDMR. Acum prefecții și subprefecții nu mai trebuie să mimeze că sunt apolitici, ei pot fi membri de partid. Astfel PNL inventariază specialiștii din interiorul filialei care ar putea să reprezinte guvernul în teritoriu.

    ”Aștept să vedem care vor fi pașii următori în ceea ce privește numirea prefecților din țară și a subprefecților. În Timiș prefect va fi de la USR PLUS, iar subprefecții de la UDMR și PNL. Săptămâna viitoare ne vom ocupa să avem o primă discuție în cadrul partidului legat de propunerea noastră pentru funcția de subprefect”, a anunțat, vineri, Nica.

Încă nu se știe cina va fi subprefect din partea PNL

Deci Mircea Băcală, actualul subprefect, e liber să candideze pe acel post, dar într-o competiție internă, liberală. Nu e exclus ca pe post să se lupte și și actualul prefect, Liliana Oneț, aflată în concediu medical. Aceasta este accidentatădupă ce a suferit o serie de fracturi la sch. Ea a făcut eforturi la București în vederea păstrării actualei funcții astfel că poate să participe la competiție.

    ”Nu am spus că nu îl păstrăm pe Mircea Băcală, dar trebuie să avem o discuție în partid pentru că funcția din acest moment este una politică, în urma modificărilor legislative și trebuie să avem o discuție și cu domnul Băcală să vedem ce dorește. Dorește să continue pe linia administrativă ca înalt funcționar public sau dorește să intre în competiția internă pentru funcția politică de subprefect în noile condiții legale. Putem să discutăm de o competiție internă, avem oameni valoroși care se pot ridica la înălțimea acestei poziții. Din punct de vedere politic e o poziție care trebuie asumată la nivel politic și atunci trebuie să fie o persoană recunoscută în partid și care să aibă girul partidului”, a mai spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.