Astfel, din șapte directori ai companiei din Timiș,  au  rămas doar cinci.

Au fost desființate, astfel, posturile de director de producție și director de distribuție.

Decizia a fost luată, ca urmare a datoriilor uriașe pe care compania le-a înregistrat. Peste 300 de milioane de lei, iar falimentul bate la ușă.

Acest lucru ar însemna blocarea conturilor Primăriei și sistarea căldurii pentru cetățeni.

Timiș. Colterm a început concedierile de frica datoriilor

„Am făcut o analiză temeinică a situației managementului Colterm care a permis acumularea unei datorii de 300 de milioane de lei și a închis ochii la contracte la limita legii, care au adus compania în pragul falimentului. Am ajuns la concluzia că trebuie să începem curățenia.

Am comunicat deja acest lucru în interior, directorilor vizați și angajaților din conducere, și am provocat niște cutremure. Voi cere Consiliului de Administrație să aprobe restructurarea conducerii Colterm și am încredere că membrii CA pun pe primul plan revenirea economică a companiei”, a declarat Bogdan Nanu, directorul general Colterm.

Timiș. Cum plătesc oamenii pentru datoriile uriașe

Oficialii Colterm susțin că lucrează la un plan de redresare financiară, pentru a scăpa de creditori. Pentru a nu ajunge la faliment, un specialist în astfel de măsuri economico-juridice ar trebui să convingă instanța să nu le blocheze conturile.

Acesta va încheia contractul cu creditorii și va construi planul de redresare financiară, pentru se evita juridic blocarea conturilor.

Ofertele se depun pe SEAP și în mod obligatoriu se alege prețul cel mai mic.

Procedura de redresare financiară va fi aprobată, ulterior de instanță. Se desfășoară pe o perioadă de maximum trei ani.

Cetățenii au scris pe pagina de Facebook   Primăriei Timișoara, că ar trebui  să inițieze un audit extern. Astfel, se va identifica de ce banii publici nu au fost gestionați corect.

Angajații instituției au făcut un calcul și au ajuns la concluzia că pierderile din rețeaua Colterm înseamnă pentru timișoreni 2000 de lei anual.

La acest moment, societatea are 50 000 de abonați.