Colterm Timișoara se află în plin scandal public, după ce a primit o amendă uriașă, în valoare de 21 de milioane de euro, deoarece nu a cumpărat certificatele verzi, anti-poluare, impuse de Uniunea Europeană.

Procurorii suspectează acte falsificate și delapidare.

Surse din interiorul Colterm au precizat pentru evztransilvania.ro, că adevărata problemă a companiei este lipsa facturilor pentru unele servicii. Concret, o bună parte din energia termică nu a fost facturată deloc. Pentru Spitalul „Victor Babeș”, Colterm ar fi livrat agent termic în valoare de peste 1,2 milioane de lei, însă, nu se regăsește în actele contabile.

De asemenea, suspecte sunt și achizițiile făcute de pe vremea fostului director, Bogdan Nanu.

Timiș. Autoturism pe bani publici

Fostul director Colterm,  Bogdan Nanu, a cumpărat din fondurile societății un autoturism pentru deplasări în interes de serviciu, Renault Megane Zen, evaluat la 20 000 de euro

Edilul Dominic Fritz spune că habar nu avea de această achiziție nejustificată, iar actualul director nu o folosește.

Totul a ieșit la iveală, în urma planului de redresare financiară a companiei. Ulterior, Bogdan Nanu a demisionat de la conducerea Colterm, invocând o condamnare penală pentru delapidare din tinerețe.

Amenda Colterm poate fi constestată în instanță, în caz contrar ar putea rămâne cu conturile blocate, ceea ce ar sista activitatea companiei.

Ce spune edilul Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că aceste datorii și nereguli sunt de pe vremea fostului primar Nicolae Robu. El a declarat jurnalițtilor că în mandatul său( din septembrie 2020) a alocat sufcicienți bani companiei.

Am dat peste 90 milioane de lei anul acesta către Colterm, în primele luni.  Mai mult decât tot anul trecut. Doar în aprilie am virat o tranşă de 16 milioane de lei.  Plată pentru un HCL din 2019, cu care Colterm a putut cumpăra certificatele pentru CET Centru, unitatea din centru fiind modernizată în conformitate cu cerinţele UE, în acest moment, a transmis Fritz jurnaliștilor.