Joi, 1 aprilie, două echipaje de jandarmi din Lugoj, județul Timiș, au intervent pentru pentru a pune în aplicare o sentinţă judecătorească de decădere din drepturile părinteşti a două persoane, soț și soție.

Cei doi susțin că sunt traci și i-a obligat pe copii să doarmă în corturi, în frig. De asemenea, părinții nu i-a înscris la școală.

La momentul apariției jandarmilor, tatăl a devenit agresiv și s-a baricadat în casă, alături de copii. Jandarmii au folosit spray-uri lacrimogene și au fost nevoiți să spargă ușa pentru a intra în casă, informează News.ro.

Copii ținuți în cort, în frig

Cei doi minori au fost ridicați din localitatea Mâtnicu Mic de către reprezentanții DGASPC Timiş.

Ei au fost însoțiți de către jandarmi care au fost nevoiți să folosească spray-uri lacrimogene după ce bărbatul s-a baricadat în propria casă. Copii erau expuși la primejdii și neglijați de familie.

Nu e prima dată când jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a calma situația. Cei doi părinți au fost implicați, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri.

Neglijență față de copii. Părinții se consideră traci

Pentru că cei doi se consideră traci i-a obligat pe copii să doarmă în corturi, în frig și nu i-au înscris nici la școală. În 2020, la sosirea în țară, cei doi au refuzat categoric să prezinte documentele la frontieră.

De asemenea, un băiețel al familiei a decedat anul trecut, iar reprezentanții DGASPC Timiş susțin că neglijența părinților față de propri copii e cauza morții celui mic.

Pe 1 aprilie, în localitatea Mâtnicu Mic, jandarmii au pus în aplicare o instanță judecătorească de decădere din drepturile părinteşti a două persoane, soț și soție. Conform reprezentanților DGASPC Timiș, cei doi părinți își neglijau copii și îi obliga să doarmă în corturi, în frig. Motivul invocat este că cei doi se consideră traci.

La intervenția jandarmilor, tatăl copiilor a devenit agresiv și s-a baricadat în casă.